dżdżownice kalifornijskie i doniczkowiec
dżdżownice kalifornijskie i doniczkowiec
niedługo przedstawię swoją autorską hodowle tychże robali - po otrzymaniu porcji zarodowej ok 1-2 miesięcy trzeba będzie odczekać na skarmianie
niedługo napiszę więcej i wstawię fotki
niedługo napiszę więcej i wstawię fotki
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Re: dżdżownice kalifornijskie i doniczkowiec
Super, jestem zainteresowany mini hodowlą doniczkowca - czekam!
- 0
w sumie jest już zamówione 2 porcje zarodowe (solidne) dżdżownicy i doniczkowca - hodowane razem w jednym boxe ,grindal już ze 2-3 tygodnie będzie gotowy do skarmiania
w pn- wt powinna być wysyłka więc już niedługo (ok 1-2miesiecy będe dysponował własnymi robalami
w pn- wt powinna być wysyłka więc już niedługo (ok 1-2miesiecy będe dysponował własnymi robalami
- 0
no to zaczynam zakładanie hodowli - paczkę dziś odebrałem - super przesyłka i zapakowane profeska
no to do roboty
no to do roboty
- 0
adams2121 wiem, że temat trochę stary ale mógłbyś coś napisać o hodowli doniczkowca? Popieram thaza - może zamieścisz jakieś zdjęcia?
- 0
Właściwie hodowla jaką złożyłem polegała na zakupie porcji zarodowej . Hodowla jest banalnie prosta .
z dzdzownicami -
na dno kładziemy wytloczki z jajek , szary Papier , cokolwiek co posiada celuloze .
następnie przekładamy to ziemia , najlepiej bez dodatków jakichkolwiek ,.
Kolejnym krokiem jest nałożenie " żarcia " na którym będzie się pasło nasze życie .
I znowu przekładamy ziemia .
na koniec solidnie zraszamy woda - zamykamy .
Hodowle dzdzownicy i doniczkowca , z natury są nie śmierdzące - można trzymać w mieszkaniu - jak u mnie .
pilnować trzeba - celulozy , pożywki i wigotnosci podłoża( jak ścianie się ziemię ręką , ma popłynąć woda) - bez tego niepowodzenie .
Hodowla samego doniczkowca -
Mały pojemnik -
sypiemy ziemi ok 5-6 cm
Robimy dziurkę - na porcje zarodowa
inseminacja robali
delikatnie przykładamy ziemia
na koniec robimy lejek na pokarm
I kładziemy - pasztetowa , parówki , gotowane warzywa
I pilnujemy wigotnosci - po zgarsciowaniu ziemi i ściśnięciu woda musi kąpać. Za dużo też jej rac nie można , za sucho hodowla padnie .
Dokarmiamy małymi porcjami co 2/3 dni - ważne aby nie smierdzialo , jeśli zaczyna , pokarm robakom się zepsuł i trzeba podmienić .
pilnujemy wilgotności .
Jak zakładałem zdjęć nie robiłem - mogę gotowych wrzucić , aktualnie 2 równolegle idą
z dzdzownicami -
na dno kładziemy wytloczki z jajek , szary Papier , cokolwiek co posiada celuloze .
następnie przekładamy to ziemia , najlepiej bez dodatków jakichkolwiek ,.
Kolejnym krokiem jest nałożenie " żarcia " na którym będzie się pasło nasze życie .
I znowu przekładamy ziemia .
na koniec solidnie zraszamy woda - zamykamy .
Hodowle dzdzownicy i doniczkowca , z natury są nie śmierdzące - można trzymać w mieszkaniu - jak u mnie .
pilnować trzeba - celulozy , pożywki i wigotnosci podłoża( jak ścianie się ziemię ręką , ma popłynąć woda) - bez tego niepowodzenie .
Hodowla samego doniczkowca -
Mały pojemnik -
sypiemy ziemi ok 5-6 cm
Robimy dziurkę - na porcje zarodowa
inseminacja robali
delikatnie przykładamy ziemia
na koniec robimy lejek na pokarm
I kładziemy - pasztetowa , parówki , gotowane warzywa
I pilnujemy wigotnosci - po zgarsciowaniu ziemi i ściśnięciu woda musi kąpać. Za dużo też jej rac nie można , za sucho hodowla padnie .
Dokarmiamy małymi porcjami co 2/3 dni - ważne aby nie smierdzialo , jeśli zaczyna , pokarm robakom się zepsuł i trzeba podmienić .
pilnujemy wilgotności .
Jak zakładałem zdjęć nie robiłem - mogę gotowych wrzucić , aktualnie 2 równolegle idą
- 0
A mógłbyś wrzucić? Tak z ciekawościadams2121 pisze:Jak zakładałem zdjęć nie robiłem - mogę gotowych wrzucić , aktualnie 2 równolegle idą
- 0
Jak wrócę - na razie
Przyjemności i obowiązki
Przyjemności i obowiązki
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
O jakie dorodne robale
- 2
Do kuli, nadają się tylko cukierki !