Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
AniaK pisze:Wiktoria - nie wypowiem się, bo niewiele o tym wiem.
Popracujmy nad tematem.
mogę pożyczyć książkę Tijs Goldschmidt "Wymarzone jezioro Darwina- dramat w jeziorze wiktorii"
- 0
Seban pisze:Brakuje mi rośliniaka. Jedno szkło gdzie priorytetem są chwasty a ryby tylko pomagają utrzymać równowagę.
Wiem, że to nie to o czym myślisz, ale mamy jeszcze to akwarium z piękniczkowatymi. Nieśmiało zaproponuję, aby potraktować je jako roślinne. Mamy do wykorzystania kilka gatunków żabienic. W połączeniu z innymi łatwymi roślinami można by stworzyć namiastkę roślinniaka. Proszę, nie wyśmiejcie mnie

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0
AniaK pisze:wiem Andrzeju, że nudna
mam nadzieję, że nie czyta tego ktoś z Kluby Malawi Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
A tak z innej beczki czy pan redaktor z Focusa się dodzwonił ?
- 0
Mann am Boden
nasz prezes zarezerwował już pielęgnice nikaraguańskie od koleżanki Biety ( czekamy aż odda za 2 miesiące czy szukamy innych ? ) ma jeszcze mekki ( mój faworyt to niebieskołuska )
- 1
Z Fokusa? Dodzwonił się z Faktu... chyba, że coś pomieszałam.
- 0
- Bywalec
W jego przypadku prędzej czy później nastąpi zmiana
, zawsze można poczekać
, ale czy warto ? ( nie chodzi mi o jakość i rodzaj ryb tylko czas ).
Jak piał z zachwytu w słuchawkę to miałem wrażenie , że przedstawiał się z Focusa ( tematyką treści bardziej pasuje niż Fakt ), najciekawsze że u mnie próbował uzyskać informację gdzie Ciebie namierzyć i to po info od Pani Rzecznik

Jak piał z zachwytu w słuchawkę to miałem wrażenie , że przedstawiał się z Focusa ( tematyką treści bardziej pasuje niż Fakt ), najciekawsze że u mnie próbował uzyskać informację gdzie Ciebie namierzyć i to po info od Pani Rzecznik

- 0
Mann am Boden
Ciekawe...Jednak to Fakt, bo pytałam dwa razy. Jesteśmy umówieni na rano. Moje namiary służbowe nie trudno znaleźć. Przy tej okazji zapraszam na naszą stronę: Instytut Biologii, zakładka Zwierzętarnia. Strona nówka - dziś ruszyła. Ryb z czasem będzie na pewno więcej.
- 2
- Bywalec
AniaK pisze:zapraszam na naszą stronę: Instytut Biologii, zakładka Zwierzętarnia
No nareszcie!

Pozwolę sobie dać bezpośredniego linka: http://biologia.biol-chem.uwb.edu.pl/po ... rzetarnia/
- 2
O fajnie,
poproszę któryś z adminów bardziej ogarniętych technicznie by umieścił link "przenoszący" w polecanych stronach.
Ale wracają do roboty
Już wiemy, że ManiaPI rezerwowałby CA
a Misiak słonawe
Więc zapalmy im zielone światło tak do wyboru baniaka jak i obarczenia ich jego wykonaniem
poproszę któryś z adminów bardziej ogarniętych technicznie by umieścił link "przenoszący" w polecanych stronach.
Ale wracają do roboty
AniaK pisze:Do dyspozycji oddaję 3 baniaki:
dwa 50x120cm (po krewetkach i pod spodem)
jeden 38x133 (przy ślepcach)
Już wiemy, że ManiaPI rezerwowałby CA
a Misiak słonawe
Więc zapalmy im zielone światło tak do wyboru baniaka jak i obarczenia ich jego wykonaniem

- 1
Mann am Boden
Największym problem przy tych zbiornikach będzie to, że :
1. są skupione obok siebie,
więc :
2. jak zrobić "rozróżnialne" ( prócz obsady rybnej ) aranże
bo
3. znowu do każdego z nich użyjemy kamieni ( otoczaki lub łupki ), piachu jako podłoże, drewna ( konary, gałęzie )
i teraz
4. żeby było inaczej w Malawi ( ryby ściągniemy z Drozdowa) niż Tandze to słabo z łupkami ( choć te są ciemniejsze ) więc cisną się otoczaki, ale te raczej w CA i słonawym bo łupki w nich ni chu chu
Bęęędzidzieee ciekawie.
I na koniec -> sens gupikarium
1. są skupione obok siebie,
więc :
2. jak zrobić "rozróżnialne" ( prócz obsady rybnej ) aranże
bo
3. znowu do każdego z nich użyjemy kamieni ( otoczaki lub łupki ), piachu jako podłoże, drewna ( konary, gałęzie )
i teraz
4. żeby było inaczej w Malawi ( ryby ściągniemy z Drozdowa) niż Tandze to słabo z łupkami ( choć te są ciemniejsze ) więc cisną się otoczaki, ale te raczej w CA i słonawym bo łupki w nich ni chu chu
Bęęędzidzieee ciekawie.
I na koniec -> sens gupikarium
- 0
Mann am Boden