pierwsze 56 litrów na ziemi

Tutaj możesz pochwalić się swoim akwarium.

pierwsze 56 litrów na ziemi

autor: zielim » 14 lut 2020, 11:15

witam chce przedstawic moje pierwsze akwarium na ziemi ogrodowej. Aktualnie akwarium ma 11 dni od zalozenia. Nie będę używał fachowych do końca nazw, gdyz po prostu nie wiem. Jako podloze dalem tzw czarna ziemię do kwiatkow, ogrodowa. Jak na razie posiadam kilka roślin około 4 różnych rodzajów . Podłoże zasypane zwirem, piaskiem. Aktualnie dziala filtr gabkowy? Czasem zalaczam desczownice, tzw spray bar / sory mieszkam w uk niektóre nazwy mi latwiej / do tego działa filtr ktory był dodany do akwarium, ale dobrze na rozruch wylapal i dalej wylapuje kawalki ziemi I nieszczystosci tzw duże. Do tego wlasny bimbrownik do co² Więcej w filmie Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 4
Rejestracja: 31 sty 2020, 23:42
Lokalizacja: szkocja
Reputacja: 0
GG: 0

Re: pierwsze 56 litrów na ziemi

autor: thaz » 16 lut 2020, 16:09

Koniecznie dorzuć więcej roślin, tak z 5x więcej bo niebawem zamieni się to w katastrofę.
  • 0

Obrazek
Awatar użytkownika
Prezes
 
Posty: 4743
Rejestracja: 27 wrz 2013, 09:13
Lokalizacja: Sobolewo/Białystok
Reputacja: 571
GG: 4361230

Re: pierwsze 56 litrów na ziemi

autor: zielim » 16 lut 2020, 17:49

pod jakim względem? rosliny szybko rosna3, w planach3 mam jeszcze po położenie tzw twarnika

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 4
Rejestracja: 31 sty 2020, 23:42
Lokalizacja: szkocja
Reputacja: 0
GG: 0

Re: pierwsze 56 litrów na ziemi

autor: thaz » 16 lut 2020, 17:54

zielim pisze:pod jakim względem? rosliny szybko rosna3, w planach3 mam jeszcze po położenie tzw twarnika


Przy takim słabym świetle... no nie wiem - ile tam masz mocy w ogóle?
Kłopotem przy niskiej masie roślinnej i tylu związkom z tej ziemi
te trzy roślinki Ci tego nie "przerobią" i znajdzie się glonik który będzie
zajmował się ich nadmiarem xD
  • 0

Obrazek
Awatar użytkownika
Prezes
 
Posty: 4743
Rejestracja: 27 wrz 2013, 09:13
Lokalizacja: Sobolewo/Białystok
Reputacja: 571
GG: 4361230


Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Reputation System ©'