Restart akwarium - parę pytań
Re: Restart akwarium - parę pytań
Czegokolwiek rosnącego szybko.
I dużo roślin , bardzo dużo .
I dużo roślin , bardzo dużo .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
A czytałem gdzieś, że ten rogatek nie musi być w ziemi i będzie żył normalnie. Czy to prawda? Ile go tam wrzucić? I po jakim czasie mniej więcej będę mógł go wyciągnąć?
Na przednim planie są posadzone Hygrophila polysperma z wcześniejszego baniaka, to nie wystarczy jako roślina szybko rosnąca? Docelowo chcę zamiast niej posadzić jakiś trawniczek. Tak jak wspominałem wcześniej, myślałem o Eleocharis parvula mini ale czytałem że lubi czyste podłoże a to trochę przeciwieństwo LT. Co o tym myślicie?
Na przednim planie są posadzone Hygrophila polysperma z wcześniejszego baniaka, to nie wystarczy jako roślina szybko rosnąca? Docelowo chcę zamiast niej posadzić jakiś trawniczek. Tak jak wspominałem wcześniej, myślałem o Eleocharis parvula mini ale czytałem że lubi czyste podłoże a to trochę przeciwieństwo LT. Co o tym myślicie?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Prawda.
Wrzuć ile wlezie. Nie gałązkę, dwie.
Jak akwarium dojrzeje, to zacznij sukcesywnie się go pozbywać. O ile musisz, bo to fajna roślina.
Rogatek ma unikalną cechę. W nocy żywi się związkami amonowymi, a w dzień z apetytem wcina azotany
Wrzuć ile wlezie. Nie gałązkę, dwie.
Jak akwarium dojrzeje, to zacznij sukcesywnie się go pozbywać. O ile musisz, bo to fajna roślina.
Rogatek ma unikalną cechę. W nocy żywi się związkami amonowymi, a w dzień z apetytem wcina azotany
- 0
Rogatek będzie żył wszędzie a na trawnik może sagitarie albo coś podobnego i mniej wymagającego od eleocharis.
- 0
Rogatek jest u mnie zamiast pistii- ona nie wytrzymała prądu
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Dobra wrzucę trochę rogatka na taflę, niech sobie pływa. Tylko mam problem z zakupem, pół miasta zwiedziłem i nigdzie nie mają Macie może odsprzedać nadmiar? :P Jak się go rozmnaża? Po prostu jak urośnie długi to dzieli na mniejsze części?
- 0
- Nowy na forum
Zakupiłem 11 takich rogatków jak na fotce, mają po 10 - 15cm. Nie za mało? Może jakoś go podzielić na mniejsze żeby szybciej rósł? Pływają sobie po tafli. Czy powinienem z nimi coś zrobić? Mogą sobie tak pływać jak pływają? :P
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum