świetny łup
Re: świetny łup
Martwe czyli bez żywicy. Kora olchy obniża pH jeszcze bardziej niż szyszki olchy. Jednocześnie mocno barwi wodę. W moim przypadku zawsze tak było. Widziałem zdjęcia szkieł gdzie podobno była olcha i nie barwiła wody. Nie wiem od czego to zależy.
- 0
ja mam olchę i nie barwi
co prawda jak na litraż jest ich mało, ale barwienia nie było. z tym że korzenie przygotowałem zgodnie ze "sztuka" po wykopaniu korzeni pół roku w piwnicy, potem 8 miesięcy moczenia) wiem że długo ale nie spieszyło mi się miałem gdzie...) sparzenie i do baniaka.
co prawda jak na litraż jest ich mało, ale barwienia nie było. z tym że korzenie przygotowałem zgodnie ze "sztuka" po wykopaniu korzeni pół roku w piwnicy, potem 8 miesięcy moczenia) wiem że długo ale nie spieszyło mi się miałem gdzie...) sparzenie i do baniaka.
- 0
martwe tz. bez soków stare suche drewno ,wysezonowaneBieta pisze:A martwe, to znaczy jakie? Jak długo poza ziemią? Te jakiś czas leżały już wykopane. Dopytam się ile czasu były wykopane.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Martwe, czyli mniej więcej kilka miesięcy od wykopania z ziemi.
Jest duża szansa, że wyschnie całe zło :P
Jest duża szansa, że wyschnie całe zło :P
- 0
Aaaa, to spokojnie poleży na balkonie z rok czasu i będzie git.
- 1
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".