Krasnorosty
|Strona 1 z 1
Krasnorosty
hej
Pojawily mi sie w baniaku krasnorosty , narazie malo ale juz wkurzajace. Baniek 240l, duzo roslinek i rybek. Pytanie czym te krasnorosty zwalczac? Leje Carbo 4-6ml kazdego dnia, plus strzykawka w 1 miejsce gdzie byly duze. Czy do tego uzyc AlguMin Plus Tetry? Ktos uzywal tego? Ma to jakis wplyw na reszte floro-fauny?
Dzieki
Pojawily mi sie w baniaku krasnorosty , narazie malo ale juz wkurzajace. Baniek 240l, duzo roslinek i rybek. Pytanie czym te krasnorosty zwalczac? Leje Carbo 4-6ml kazdego dnia, plus strzykawka w 1 miejsce gdzie byly duze. Czy do tego uzyc AlguMin Plus Tetry? Ktos uzywal tego? Ma to jakis wplyw na reszte floro-fauny?
Dzieki
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Krasnorosty
krasnorosty miałem dwa razy w życiu i każdym razem się jakoś ich pozbywałem w następujący sposób usuwałem mechanicznie ,wycinałem najgorzej zainfekowane liście roślin z korzeni czy kamieni mechaniczne czyszczenie (skrobanie ) i częściowo z pomocą wody utlenionej ze strzykawki ,
NIBY dobrym sposobem jest częste podmienianie wody i odmulanie dna ja tak też robiłem
Przy użyciu np wody utlenionej czy innej chemii zalecane jest wyłączanie filtrów by woda była nie ruchoma to pomaga w punktowym podaniu na glon,wtedy gdy je miałem jeszcze otym nie wiedziałem nie wiedziałem .
NIBY dobrym sposobem jest częste podmienianie wody i odmulanie dna ja tak też robiłem
Przy użyciu np wody utlenionej czy innej chemii zalecane jest wyłączanie filtrów by woda była nie ruchoma to pomaga w punktowym podaniu na glon,wtedy gdy je miałem jeszcze otym nie wiedziałem nie wiedziałem .
- 0
Ja usunąłem przy pomocy węgla w płynie. Poszło sprawnie. Zaaplikowałem węgiel strzykawką bezpośrednio na zaatakowane miejsca. Przy zastosowaniu zalecanej dawki, nie ma obaw o bezpieczeństwo ryb
- 0
- Nowy na forum
Ja również usunąłem za pomocą węgla aktywnego. Węgiel jest dobry na wiele rodzajów syfów w akwarium.
- 0
- Nowy na forum
|Strona 1 z 1