Rośliny problem
|Strona 1 z 1
Rośliny problem
Witam, mam taki problem. Dotychczasowa obsada akwarium czyli sumik kiryśnik, kiryski i akary maroni żyła w zgodzie z wszystkim co było w akwarium. Po wpuszczeniu nowych akar zaczął się koszmar z roślinami. Co zasadziłem rano pływało po powierzchni. Myślałem ze kiryski wykopują je i to dlatego. Wziąłem przywiązałem je do kamieni i zasypałem żwirkiem. Rano tylko kamienie i nitki. Roślin nawet nie ma śladu. Raz widziałem akarę jak rozszarpuje wiązkę roślin i odpływa. Niby to spokojne ryby i płochliwe a tu co innego wyszło. Co to może być za powód? Można zmienić rośliny na inne lub obsadę na inną. co ciekawe rozwalają tylko nowe rośliny starych nie ruszają.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Re: Rośliny problem
Ładne korzenie z anunbiasami załatwiły by problem.
Czy na pewno wpuściłeś akary maroni? Na pewno wiesz, że inne akary kopią nie zależnie od temperamentu
Czy na pewno wpuściłeś akary maroni? Na pewno wiesz, że inne akary kopią nie zależnie od temperamentu
- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
No właśnie kupiłem jeden anubias i go nie ruszają. Ogólnie ruszają tylko te małe . Tak to są AKARY Maroni. Miałem pielęgniczki co dzień kopały dołki o barwniaki czerwonobrzuche...
- 0
- Rezydent
Jaka cena? Ile liści za jaką sumę?
- 0
- Rezydent
Skoro tak się dzieje, to odpuść rybom te rośliny. Tak jak pisze Krzych, idź w stronę epifitów, zaczep na korzeniach/kamieniach microsoria, bucki, albo anubiasy. Za jakiś czas znowu spróbuj z roślinami w podłożu, może rybom się odmieni. Ciekawa sytuacja bo w moich oczach Akara Moronii uchodziła za gatunek łagodny i na pewno nie niszczący roślinność w akwarium, zaskoczyłeś mnie
- 0
Roślinę kupiłem za 30zł, anubias taki 10 liści , krzaczek 15cm na 15cm. Tego nie ruszają. Też myslałem że spokojne ale te akurat trochę szaleją...
- 0
- Rezydent
PYSIO721220 pisze:Roślinę kupiłem za 30zł, anubias taki 10 liści ,
Byłem ciekaw bo sklep mi płaci za taką porcję 10 zł
- 0
- Rezydent
Jak to sklep , jak sprzedaja to drogo a jak kupują to mało płacą. Kiedyś sprzedawałem w pewnym sklepie zegarek. Nowy, z gwarancja, miałem go 3 dni. Zapłacili mi 150 zł a potem sprzedali za 300 zł i ktoś go kupił ... Handlowcy
- 0
- Rezydent
|Strona 1 z 1