[98L] Mała Biała
Re: [98L] Mała Biała
Wszystkie organizmy wydalaja - jak i spożywają - bez odmulania konkretnego , raczej nie usuniesz
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ślimaki na bank nie pomogą. Pomyśl nad usunięciem połowy piasku. Patrząc na zdjęcie uważam, że zmniejszenie jego ilości o połowę ułatwi przerzucanie piasku i zapobiegnie powstawaniu warstw.
- 0
Sedan nie chodzi mi o ich wsparcie w usunięciu problemu a ich wsparcie w tym ze to się pojawią. ze to one brudza.
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Aby sie te sinice nie pojawialy musisz miec tam caly czas ruch. Swiderki jakos to tam minimalizuja ale nie likwiduja.
Piach tam stoi, jest pozywka (swiatlo, resztki organiczne) to rosnie Życie to wirus, nie latwy do zwalczenia...
Dobta opcja to karta bankomatowa (czy tam zblizona, ja czyszcze "shellem") i odgarniasz to od szyby.
im@tapatalk
Piach tam stoi, jest pozywka (swiatlo, resztki organiczne) to rosnie Życie to wirus, nie latwy do zwalczenia...
Dobta opcja to karta bankomatowa (czy tam zblizona, ja czyszcze "shellem") i odgarniasz to od szyby.
im@tapatalk
- 0
Tyle, że thaz to nie żadne sinice tylko zwykły szlam i światło nic nie ma do tego
Jak już to bakterie beztlenowe, chociaż przy szybie się nie wytwarzają bo muszą mieć ciemno Często tak się dzieje gdy jest za dużo podłoża, zbiera się dytryfus zwany szlamem, cały syf, gówno o resztki zbierają się w jednym miejscu i tak to później wygląda. Jak się tego nie sprząta to później warstwa tak się rozrośnie, że potrafi wyjść na zewnątrz.
Jak już to bakterie beztlenowe, chociaż przy szybie się nie wytwarzają bo muszą mieć ciemno Często tak się dzieje gdy jest za dużo podłoża, zbiera się dytryfus zwany szlamem, cały syf, gówno o resztki zbierają się w jednym miejscu i tak to później wygląda. Jak się tego nie sprząta to później warstwa tak się rozrośnie, że potrafi wyjść na zewnątrz.
- 0