[72l] afryka dzika - tanganika
Mam pytanie odnośnie obsady do 72l, dno 60x30cm (to moje pierwsze
akwarium z tym biotopem), internety mnie zawodzą a zdania u wuja Googla są podzielone.
Chciałbym mieć u siebie Altolamprologus compressiceps sp. Shell,
pytanie więc ile tych ryb mogę mieć maksymalnie + czy jeśli część skał dam
dość wysoko (nie wiem czy mi się to uda), to czy do tej ekipy może coś dołączyć.
Dziękować
akwarium z tym biotopem), internety mnie zawodzą a zdania u wuja Googla są podzielone.
Chciałbym mieć u siebie Altolamprologus compressiceps sp. Shell,
pytanie więc ile tych ryb mogę mieć maksymalnie + czy jeśli część skał dam
dość wysoko (nie wiem czy mi się to uda), to czy do tej ekipy może coś dołączyć.
Dziękować
- 0
Re: [72l] pytanie o obsadę ;)
Widziałem, ze zaatakowałeś forum KMT - to dobry pomysł, myślę że doradzą Ci "szerzej" niż ja (im więcej głów tym więcej pomysłów).
Alto spoko, ja wprowadzałbym jeszcze signatusa (opanuje Ci nieco skałki), o ile alto ( z urodzenia szczelinowiec nie wybierze ich pierwszy), wtedy zawsze signatus wejdzie w muszle. Podobnie jak myślę może być z kungweensis ( choć tych nie miałem).
Alto spoko, ja wprowadzałbym jeszcze signatusa (opanuje Ci nieco skałki), o ile alto ( z urodzenia szczelinowiec nie wybierze ich pierwszy), wtedy zawsze signatus wejdzie w muszle. Podobnie jak myślę może być z kungweensis ( choć tych nie miałem).
- 0
Mann am Boden
A wygląda to mniej więcej tak (fotka z soboty, zaraz po zalaniu):
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Lampa (w sumie sam korpus) uzupełniona tym co miałem pod ręką - spory moduł biały + 2x niebieski, 2x czerwony.
Muszę jeszcze dołożyć niewielki biały punkt/spot po lewej.
Całość ułożenia skałek nieco się zmieni, chyba zrobię "gruzowisko" po lewej, żeby było nieco wyżej.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Lampa (w sumie sam korpus) uzupełniona tym co miałem pod ręką - spory moduł biały + 2x niebieski, 2x czerwony.
Muszę jeszcze dołożyć niewielki biały punkt/spot po lewej.
Całość ułożenia skałek nieco się zmieni, chyba zrobię "gruzowisko" po lewej, żeby było nieco wyżej.
- 2
Wiem co mi nie pasiło, jak widziałem to przez MMS - zdejmij trochę o 1 czerwonego leda
- 0
Mann am Boden
Para sigantusów może i ujdzie, bo z tego, co pamiętam, niezłe agresory....
- 1
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0
Re: [72l] afryka dzika - tanganika
No, na jestem ustawiony już z Elwirą na muszle Neotheumy
Jeśli chodzi o obsadę - > i tą proponowaną przez miewana oraz kilka osób z Klubu Tanganika,
NIC nie jest dostępne "od ręki". Rozpacz. W innych biotopach jest łatwiej.
No, może jakieś WF na zamówienie.
Tak czy siak, odwiedziłem niedawno Kameleon i już coś tam pływa...
Jeśli chodzi o obsadę - > i tą proponowaną przez miewana oraz kilka osób z Klubu Tanganika,
NIC nie jest dostępne "od ręki". Rozpacz. W innych biotopach jest łatwiej.
No, może jakieś WF na zamówienie.
Tak czy siak, odwiedziłem niedawno Kameleon i już coś tam pływa...
- 0
Fajnie, tyle że mało miejsca jak dla mnie przy tym ułożeniu skały
Jak byś nieco rozbudował do góry to naskalnika wężogłowego mógłbyś dodać do ekipy w sumie 6 rybek
Jak byś nieco rozbudował do góry to naskalnika wężogłowego mógłbyś dodać do ekipy w sumie 6 rybek
- 0
Do 72?
Mnie przy szerokim 90 wybijano z głowy naskalniaki ;o
Mnie przy szerokim 90 wybijano z głowy naskalniaki ;o
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Ja miałem z powodzeniem (rozmnożeniem) w 60L !Ale pisałem o transcriptusie, który rośnie do max. 8cm samica, samczyk do 6 cm.
Dla regani nawet w 200L było by ciasno
Dla regani nawet w 200L było by ciasno
- 0