pour la 3e fois
Re: pour la 3e fois
Tradycyjny skimer .
Nic to innego - i tak to film , tyle że większy niż zazwyczaj . W Hamburgu miałem i po włożeniu ehim 350 - problem z głowy
Nic to innego - i tak to film , tyle że większy niż zazwyczaj . W Hamburgu miałem i po włożeniu ehim 350 - problem z głowy
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Z ewentualnym filtrem bakteryjnym mam nadal, choć nieco mniejszy problem.
Ostatnie suwanki niestety odbiły się mocno na roślinach znad tafli
ale te pod wodą mają się całkiem dobrze :
Fakt, że „podkręciłem” nieco lampę i dodatkowo znacznie zwiększyła się penetracja światła „z okien”, ale to powinno działać chyba odwrotnie.
Tym bardziej, że to „słońce” nie zieleni mi szyb, ale jest coś jeszcze -> pojawiły się nitki, a z tym to nie walczyłem już od kilku lat, szczęściem krasne ( choć miejscami zielone)
mają się umiarkowanie dobrze.
Zwracam też uwagę na „przerybienie” mojego zbiorniczka
Ostatnie suwanki niestety odbiły się mocno na roślinach znad tafli
ale te pod wodą mają się całkiem dobrze :
Fakt, że „podkręciłem” nieco lampę i dodatkowo znacznie zwiększyła się penetracja światła „z okien”, ale to powinno działać chyba odwrotnie.
Tym bardziej, że to „słońce” nie zieleni mi szyb, ale jest coś jeszcze -> pojawiły się nitki, a z tym to nie walczyłem już od kilku lat, szczęściem krasne ( choć miejscami zielone)
mają się umiarkowanie dobrze.
Zwracam też uwagę na „przerybienie” mojego zbiorniczka
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Skrzydłokwiat tez podupadł? Zbiornik wygląda dobrze, ale „przerobienie” trudno zauważyć
- 0
Najbardziej scindapsus ( musiałem go wywalić) i bluszcz, skrzydłokwiat jeszcze zipie, trzykrotka w zaniku, anturium w stagnacji, zielistka jakoś w formie mini.
Generalnie to zaczęły się problemy z ich korzeniami, zaczęły być bardzo kruche, szczęściem nie gniją
Generalnie to zaczęły się problemy z ich korzeniami, zaczęły być bardzo kruche, szczęściem nie gniją
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
miewan pisze:Generalnie to zaczęły się problemy z ich korzeniami, zaczęły być bardzo kruche, szczęściem nie gniją
głodne.... trzeba nawozić i tym sposobem Andrzej zostanie chwaściarzem
- 0
Ba, nawozić ? ale czym ?
Preparatami do chwastów podwodnych ?
Te zadziwiająco rosną dobrze, a nie jestem przyzwyczajony do takiego urodzaju.
Wlewanie środków „podtrzymujących” dla roślin doniczkowych jakoś mi nie leży, ostatecznie mam tam ryby i na tych bardziej mi zależy.
Fakt, że metabolizm 6 ryb może być zbyt mały do nawożenia, a sztucznym pokarmem, do ewentualnego zalegania nie karmię.
Natomiast nasycanie podłoża jest bezcelowe, nie mam ukorzenionych podwodnych chabazi, a te z liśćmi nad wodą już je utraciły ( to co wcześniej dosięgało żwiru)
Te zadziwiająco rosną dobrze, a nie jestem przyzwyczajony do takiego urodzaju.
Wlewanie środków „podtrzymujących” dla roślin doniczkowych jakoś mi nie leży, ostatecznie mam tam ryby i na tych bardziej mi zależy.
Fakt, że metabolizm 6 ryb może być zbyt mały do nawożenia, a sztucznym pokarmem, do ewentualnego zalegania nie karmię.
Natomiast nasycanie podłoża jest bezcelowe, nie mam ukorzenionych podwodnych chabazi, a te z liśćmi nad wodą już je utraciły ( to co wcześniej dosięgało żwiru)
- 0
Mann am Boden
Podając nawóz ogólny dla roślin akwariowych podasz tez pożywkę dla tych, które tylko moczą w zbiorniku korzenie i wystają nad wodę. Ja wsadziłem trzykrotkę w zeszłym tygodniu, od tego czasu wypuściła dwa nowe liście. Pytanie apropo trzykrotki, czy wypuści też liście pod wodą, czy zostaną jej tylko łodyga i korzenie?
- 0
miewan pisze:Ba, nawozić ? ale czym ?
przede wszystkim tym czego ryby nie wyprodukują, potas i żelazo to podstawa.
a jak rośliny maja korzenie...napowietrzne? toniowodne? to podbierają składniki z toni. i jak jest ok z papu to zakotwicza w dnie.taka akwaponika
- 0