Nowe akwarium - Aquael Glossy

Tutaj możesz porozmawiać na temat wszelkich aspektów technicznych dot. akwarium. Skonstruowałeś coś sam, pochwal się tym!

Re: Nowe akwarium - Aquael Glossy

autor: ManiaPI » 26 mar 2020, 19:44

Bieta pisze:
Przedłużacz, na szczęście zawsze mam zapasowy. Bo ten zamoczony zwykle robi zwarcie zanim wyschnie dokładnie.
Ale co do włącznika, to myślę, że raczej nic nie będzie się działo.


ale że jak? ryba chlapnie wodę na przedłużacz? to takie trochę ryzykowne rozwiązanie, nie możesz tego schować /zabezpieczyć?
  • 0

Awatar użytkownika
Rezydent
 
Posty: 901
Rejestracja: 17 paź 2013, 12:51
Lokalizacja: Tykocin
Reputacja: 337
GG: 0

Re: Nowe akwarium - Aquael Glossy

autor: xLukasz » 26 mar 2020, 21:04

Czy polecicie sprzęt do takiego zestawu?
Filtr, grzałka?

W zestawie jest grzałką Aquael Platinium 200 - jest OK?

Ps. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :
& Wydaje mi się czy posiadanie akwarium jest czymś rzadko spotykanym?
  • 0

Nowy na forum
 
Posty: 5
Rejestracja: 23 mar 2020, 20:34
Lokalizacja: Polska
Reputacja: 1
GG: 0

Re: Nowe akwarium - Aquael Glossy

autor: adams2121 » 26 mar 2020, 21:48

W komplecie bierz Aquael turbofilter 1000 lub 1500 z deszczownią .
Pojemnik na wkłady ( wybór zależy od $$$$) + gąbka drobnoziarnista ( z kompletu jest zła , ma za grube oczka )
Co do grzałki - ja mam uraz do tej firmy - na 2 lata sprzet + (-) miesiąc.
Cyrkulator po 4 latach - wirnik pękł bo kot trzasnął szafką o szafkę z akwarium .
I po wymianie dalej chodzi.

Mam jagera i eheima i jagera eheima . Z innych się wyleczyłem.
  • 0

cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Awatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 6364
Rejestracja: 16 gru 2013, 21:34
Lokalizacja: Białystok
Reputacja: 1078
GG: 0

Re: Nowe akwarium - Aquael Glossy

autor: Bieta » 26 mar 2020, 23:09

ManiaPI pisze:
Bieta pisze:
Przedłużacz, na szczęście zawsze mam zapasowy. Bo ten zamoczony zwykle robi zwarcie zanim wyschnie dokładnie.
Ale co do włącznika, to myślę, że raczej nic nie będzie się działo.


ale że jak? ryba chlapnie wodę na przedłużacz? to takie trochę ryzykowne rozwiązanie, nie możesz tego schować /zabezpieczyć?

Już są zabezpieczone przedłużacze. Ale kiedyś tak było. A paletki lubią czasami wyskakiwać, podskakiwać.
  • 0

Niby nie ma ideałów, a jednak jestem.
Awatar użytkownika
Rezydent
 
Posty: 2476
Rejestracja: 24 lut 2016, 23:16
Lokalizacja: Białystok, Wysoki Stoczek
Reputacja: 393
GG: 0

Poprzednia

Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Reputation System ©'