Diversa Thermo Plus 25W - grzałka do nano akwariów
|Strona 1 z 1
Diversa Thermo Plus 25W - grzałka do nano akwariów
Po świątecznych perypetiach związanych z grzałką Aquael AQSn 5W
postanowiłem zakupić coś nowego i małego do akwarium córki (18l).
Więc jako priorytet stawiam sobie na początku gabaryty, dopiero potem reszta.
Oczywiście, jak zwykle - przy okazji zakupów w jednym z białostockich CH, wpadłem do sklepu
- wybór padł na Diversa ThermoPlus 25W z termostatem (lub 'automatyczna', jak kto woli).
Całość kosztowała mnie 40,99zł - trochę dużo, bo w internetach ceny są w okolicach 30zł,
ale dodając koszty przesyłki myślę że zamknąłbym się w 40zł.
Grzałka wygląda smakowicie, chociaż wolę Aquaelowskie plastiki - szkło, wydaje się, nie daje
poczucia bezpieczeństwa (i pewnie to błąd, ale jakoś tak to odczuwam).
Całkowita długość grzałki to 17.5cm, odejmując regulator pewnie jeszcze znacznie mniej - mi pasuje.
Co fajniejsze - jest cała czarna a nadruki są tylko z jednej strony co pozwala na montaż
w akwarium i zamaskowanie białych napisów.
Dodatkowy plus za solidne przyssawki - są aż dwie a przy tej wadze można ze spokojem
wykorzystać jedną, drugą zatrzymując jako rezerwową.
Jednym słowem fajna.
A jak z pracą/wydajnością/żywotnością? Okaże się za kilka miesięcy
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
postanowiłem zakupić coś nowego i małego do akwarium córki (18l).
Więc jako priorytet stawiam sobie na początku gabaryty, dopiero potem reszta.
Oczywiście, jak zwykle - przy okazji zakupów w jednym z białostockich CH, wpadłem do sklepu
- wybór padł na Diversa ThermoPlus 25W z termostatem (lub 'automatyczna', jak kto woli).
Całość kosztowała mnie 40,99zł - trochę dużo, bo w internetach ceny są w okolicach 30zł,
ale dodając koszty przesyłki myślę że zamknąłbym się w 40zł.
Grzałka wygląda smakowicie, chociaż wolę Aquaelowskie plastiki - szkło, wydaje się, nie daje
poczucia bezpieczeństwa (i pewnie to błąd, ale jakoś tak to odczuwam).
Całkowita długość grzałki to 17.5cm, odejmując regulator pewnie jeszcze znacznie mniej - mi pasuje.
Co fajniejsze - jest cała czarna a nadruki są tylko z jednej strony co pozwala na montaż
w akwarium i zamaskowanie białych napisów.
Dodatkowy plus za solidne przyssawki - są aż dwie a przy tej wadze można ze spokojem
wykorzystać jedną, drugą zatrzymując jako rezerwową.
Jednym słowem fajna.
A jak z pracą/wydajnością/żywotnością? Okaże się za kilka miesięcy
- 0
Re: Diversa Thermo Plus 25W - grzałka do nano akwariów
popatrz no i ja mam takie cuś tyle ze 50w z rok albo coś kolo tego i działa
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ja mam grzałkę diversa 100w. , działa już rok . Grzałkę kupiłem w e-pazur , koszt 27zł , dowóz gratis. Teraz też mają w sprzedaży i dowóz do domu gratis.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 2
- GG: 0
tazat pisze:Ja mam grzałkę diversa 100w. , działa już rok . Grzałkę kupiłem w e-pazur , koszt 27zł , dowóz gratis. Teraz też mają w sprzedaży i dowóz do domu gratis.
Rzeczywiście, mają dobre ceny (grzałka o której mowa w temacie jest po 28zł).
Dziwne, ten sklep zawsze kojarzył mi się jedynie z karmami dla psa/kota.
- 0
O w tej właśnie nawalił mi termostat... obyś trafił na lepszy model...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
Witek pisze:O w tej właśnie nawalił mi termostat... obyś trafił na lepszy model...
a na gwarancję łapiesz się jeszcze?
- 0
Wiesz jak to jest stos paragonów, a jak coś nawali to tego jednego nie ma...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
|Strona 1 z 1