hqi
Re: hqi
Jeśli masz dostep na org to przeszukaj tam galerie. Pamiętam, że ktoś oswietlał akwarium przy pomocy HQI. Nawet jesli dobrze kojarzę to grzwer korzystał z tego typu oświetlenia.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Jeśli szukasz porównania hqi i t5 to pozostaje Ci Kameleon. Nad nowym roślinnym mają tam lampę z hqi, bodajże sylvanii 5600K, musisz dopytać Konrada. Też kiedyś miałem takie dylematy obecnie lampy led rozwiązują wszystkie problemy.
Polecić mogę jednak kombinację hqi 8800k lub 6500k i do tego t5 6500k i np grolux.
Polecić mogę jednak kombinację hqi 8800k lub 6500k i do tego t5 6500k i np grolux.
- 0
Bedzie trzeba tam zawitac. Czytając o świetle hqi dowiedziałem się że przy załaczaniu się światła dochodzi do napięcia 5kv.. niestety nie moge chyba sobie na to pozwolić z racji że mieszkam w mieszkaniu ze starą instalacją elektryczną..
- 0
Wysokim napięciem nie masz co się przejmować- występuje tylko miedzy układem zapłonowym a żarnikiem i to tylko w momencie zapłonu.
Jeżeli już HQI to zdecydowanie najlepszy układ to 2x70 + świetlówki.
Co do wyglądu - to ja świece HQI wiec możesz podejrzeć
Jeżeli już HQI to zdecydowanie najlepszy układ to 2x70 + świetlówki.
Co do wyglądu - to ja świece HQI wiec możesz podejrzeć
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 4
- GG: 0