Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
no i jeszcze może ma ktoś w nadmiarze bolbitisa i chciałby się podzielić 

- 0
Mann am Boden
żebym go jeszcze miał tak jak kiedyś to bym dał ale ja już nie mam niestety jakoś nie rośnie 

- 0
Zweryfikowałem poprzednią listę odnośnie Australii i patrząc na to co jest dostępne w Polsce obstawiam:
Toxotes jaculatrix
oraz
Scatophagus argus (potrzebne większe szkło)
lub ich mieszanka
Toxotes jaculatrix
oraz
Scatophagus argus (potrzebne większe szkło)
lub ich mieszanka
- 1

Dobrze, że przypomniałeś o strzelczykach, kiedyś próbowałem je namierzyć jako towarzystwo do paskud,
o argusach i kolcobrzuchu myśleliśmy dużo wcześniej teraz właśnie sobie przypominałem, że chcieliśmy też jeden baniaczek na słonawo - te ryby do niedawna były u nas łatwo dostępne. Więc myślę, że mogłoby się udać. Tym bardziej, że musimy zagospodarować żółtaczki, które już pływały i pływają w Instytucie.
o argusach i kolcobrzuchu myśleliśmy dużo wcześniej teraz właśnie sobie przypominałem, że chcieliśmy też jeden baniaczek na słonawo - te ryby do niedawna były u nas łatwo dostępne. Więc myślę, że mogłoby się udać. Tym bardziej, że musimy zagospodarować żółtaczki, które już pływały i pływają w Instytucie.
- 0
Mann am Boden
Pomysł trochę ryzykowny.
Robactwo powinno chodzić po zielsku, zawieszonym nad wodą (nieźle do tego nadaje się hydroponika). Karmienie pęsetą jest nieporozumieniem, niweczy naturalne odruchy strzelczyków.
Bardzo trudno będzie zabezpieczyć system przed ucieczką insektów.
I ostatnia wątpliwość - kto zajmie się regularnym karmieniem? Zakładam, że hodowlę insektów jest w stanie prowadzić we własnym zakresie IB.
Robactwo powinno chodzić po zielsku, zawieszonym nad wodą (nieźle do tego nadaje się hydroponika). Karmienie pęsetą jest nieporozumieniem, niweczy naturalne odruchy strzelczyków.
Bardzo trudno będzie zabezpieczyć system przed ucieczką insektów.
I ostatnia wątpliwość - kto zajmie się regularnym karmieniem? Zakładam, że hodowlę insektów jest w stanie prowadzić we własnym zakresie IB.
- 0
Nie tylko jest w stanie, ale prowadzi 

- 0
Mann am Boden
No to jutro na którą - mi pasuje jak najwcześniej
, przy odbiorze ryb 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Tomasz nie rób jaj, ryby odbieram z dworca o 5 rano
, ale jak chcesz mi towarzyszyć to się w żadnym stopniu nie obrażę.

- 0
Mann am Boden
Napięty terminarz - kuchnie mam jeszcze rozlupac
A może i zacząć równać i układać
Dlatego zapytuje

A może i zacząć równać i układać
Dlatego zapytuje
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
czyli jak zaczniesz zaraz po powrocie z odbioru ryb czyli około 6 rano to na 12 będziesz gotowy podziałać w instytucie
- 0