Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
W jaki dzień i na jaką godzinę mam dostarczyć ryby? Czy ewentualnie miałby kto mnie przenocować?
- 0

To jednak wybierasz się do Białego, czytałem z niedowierzaniem temat Windusa z giełdy.
Generalnie do instytutu wtargniemy w sobotę i to raczej nie bardzo rano
Możesz spać u mnie ( trochę spartańsko, ale damy radę )
thaz został przekonany na "rozjechanie w czasie"
Generalnie do instytutu wtargniemy w sobotę i to raczej nie bardzo rano
Możesz spać u mnie ( trochę spartańsko, ale damy radę )
thaz został przekonany na "rozjechanie w czasie"
- 0
Mann am Boden
To już w ta sobotę ?
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
To dobrze a spotkanie ? Sobota 18 czy coś innego
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
miewan pisze:To jednak wybierasz się do Białego, czytałem z niedowierzaniem temat Windusa z giełdy.
Tak. Chciałbym zobaczyć instytut. Mam rośliny na sprzedaż. Jak je sprzedam to będę miał na paliwo. Poza tym wystawię przejazd na blablacar. Dlatego pytałem na którą i kiedy mam być. Ostatnio jak byłem na szkoleniu i koleżanka prowadziła to wyszło prawie 3,5h jazdy. Mam nadzieję że w 2,5h się zmieszczę.
- 0

spotkanie, tak sobota 18 ( ta)
instytut ( następna ) i raczej nie wcześniej niż 10 a pewnie i nieco później, i sądzę że podobnie jak wcześniej zejdzie nam tam parę godzin, więc bez problemu zdążysz.
Przy okazji zapraszamy każdego kto chciałby pomóc lub tylko się pogapić.
instytut ( następna ) i raczej nie wcześniej niż 10 a pewnie i nieco później, i sądzę że podobnie jak wcześniej zejdzie nam tam parę godzin, więc bez problemu zdążysz.
Przy okazji zapraszamy każdego kto chciałby pomóc lub tylko się pogapić.
- 0
Mann am Boden
Ja chyba się skuszę i wpadnę na obczajke :-D
- 0
No i ja się piszę. W końcu może mi się uda jak się nic nie zmieni. 

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
miewan pisze:Radek mam dla Ciebie smutną wiadomość - musisz zaaranżować baniak z danio, podobno naukowo ważna ryba![]()
Ryba "naukowo ważna" niewątpliwie, bo obecnie ryby te są wykorzystywane jako modele doświadczalne chorób ludzkich np. nowotworów. Wyhodowano linie, które mają tendencje do zapadania na niektóre choroby i można wówczas obserwować rozwój choroby, bądź badać skuteczność działania nowych leków. W stadium larwalnym natomiast można podawać znakowane komórki nowotworowe do krwiobiegu i obserwować sposób rozprzestrzeniania się nowotworu, a co za tym idzie mechanizmy powstawania przerzutów. Ciekawostką niewątpliwie jest fakt, że mają specyficzny narząd w mózgu, którego analog u człowieka odpowiada za możliwość wystąpienia stanów depresyjnych, więc może Danio kiedyś pomoże w leczeniu depresji?
Przechodzę do meritum. Przegadaliśmy ten temat w pracy i znajdziemy dla niego inne miejsce, więc mam radosną

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0