Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
miewan pisze:adams2121 pisze:Na pewno nie 5 -tego
Dziś już ósmy jest - tygodnie uciekają Miewanie( 3 baniaczki)![]()
Dla uscislenia 12 .03. 2016
W ta sobotę
Adams dzięki za korektę - oczywiście 12.03.16 od godz. 11
A co do 3 baniaczków to fakt, ale bardziej w zakresie jak przewieźć je na nową miejscówkę.
Coś się zorganizuje i pomoże
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Te meeki, co chce oddać szybciutko podejdą do tarła. Moim zdaniem będzie szybciutko narybek. To bardzo seksowne rybki.
Tylko jak będzie ikra albo juz młody narybek to są agresywne, potrafią nawet zabić mniejszą rybę, a już odgonią większe od siebie i potłuką zdrowo intruza. Proponowałbym dla nich sam osobny zbiornik, co by nic nie zakłócało ich instynktu rodzicielskiego. Fajnie byłoby spoglądac na rodzinkę.

Tylko jak będzie ikra albo juz młody narybek to są agresywne, potrafią nawet zabić mniejszą rybę, a już odgonią większe od siebie i potłuką zdrowo intruza. Proponowałbym dla nich sam osobny zbiornik, co by nic nie zakłócało ich instynktu rodzicielskiego. Fajnie byłoby spoglądac na rodzinkę.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
AniaK pisze:Pytanie do "aranżującycch" zbiorniki w sobotę: ile 25-ęcio kilogramowych worków żwiru trzeba napłukać. Proszę o uczciwą odpowiedź, bez przesadzania, bo w tym tygodniu jest gorąco, z trudem wyrabiamy się z robotą.
powiem szczerze od siebie nie mam pojęcia

ps. wziewa ten arkusz styropianu co mam 5 centymetrowy do podłożenia pod najcięższe kamyczki

- 0
Nie za gruby 5cm? Wyfiletowałbym go na pół :P
- 0
mysle
myślę ze nie ale i tak go nie będzie widać pod kamieniami i tym nasypem z piasku co ustaliliśmy z lewej strony to go nie powinno wyprzeć do góry
Misiak pisze:Nie za gruby 5cm? Wyfiletowałbym go na pół :P
myślę ze nie ale i tak go nie będzie widać pod kamieniami i tym nasypem z piasku co ustaliliśmy z lewej strony to go nie powinno wyprzeć do góry
- 1
Masz rację 
Ania jak nie wyrobicie się to daj znać. W piątek wezmę trochę i popłuczę w domu.

Ania jak nie wyrobicie się to daj znać. W piątek wezmę trochę i popłuczę w domu.
- 1
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0
Zuchy.
Dzisiaj widziałem ze wycieczka za wycieczka was nawiedzała
Dzisiaj widziałem ze wycieczka za wycieczka was nawiedzała

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0
AniaK pisze:Jutro będzie jeszcze gęściej.
To miło

Ja właśnie skończyłem wyparzanie kamieni. Dopadłem jeszcze jakieś milion kilo (cała wanna) co ładniejsze to jutro przywiozę.
Co ja nie zużyję to może ktoś skorzysta, bo jest np. parę fajnych otoczaków to CA.
- 1