dżdżownice kalifornijskie i doniczkowiec
Re: dżdżownice kalifornijskie i doniczkowiec
Ja hoduje. Przyrost jest bardzo duży. Ja karmie regularnie jabłkami bananami i sucha ścięta trawa. Do tego niezbędny jest papier w dużych ilościach (10 listków ręcznika papierowego na tydzień). Bez papieru nie ma młodych. Najważniejsze to nie przekarmiać i nie przemoczyć.
Młode najlepiej się zbiera wkładając kilka dni wcześniej pól banana i jak juz zacznie gnić to go wyjąć. W środku będzie kilkaset młodych.
Młode najlepiej się zbiera wkładając kilka dni wcześniej pól banana i jak juz zacznie gnić to go wyjąć. W środku będzie kilkaset młodych.
- 0
Mógłbyś bardziej opisać swoją hodowlę? W czym ją masz? Gdzie ją trzymasz itp.?
- 0
Wszelakie odpady organiczne, np.teraz poszły suche kwiatki z balkonu i trawa z pod bloku,dodatkowo wytłaczanki po jajkach kartonowe tylko że bez druku.Od dłuższego czasu nie kupuje robaka ,ok60szt co tydzień idzie na karmę.Hodowla w 2 skrzynkach o pojemności 50l.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Wcześniej trzymałem w akwarium 20L, teraz w wiadrze 40L i stoi pod akwarium
Wiadro zamykane bo skubane wyłaziły (z akwarium nie). Zrobię fotki jak wrócę z pracy.
Wiadro zamykane bo skubane wyłaziły (z akwarium nie). Zrobię fotki jak wrócę z pracy.
- 0
Oczywiście, że zapomniałem.
Trochę się zagalopowałem z tymi litrami w wiadrze. To 15 a nie 40L
W wiadrze jest jakieś 10-15cm ziemi i na tym jedzonko leży.
Trochę się zagalopowałem z tymi litrami w wiadrze. To 15 a nie 40L
W wiadrze jest jakieś 10-15cm ziemi i na tym jedzonko leży.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zrobiłem podobną hodowlę ale na mniejszą skalę w baniaku 5l. Wrzuciłem tam kilka dendroben (jeden pojemnik). Długo trzeba czekać na młode?
- 0
Daj im papier, jakieś zgniłe jabłko i skoszoną trawę.
Nie pamiętam już dokładnie, ale w sprzyjających warunkach co tydzień będą składane kokony.
Nie pamiętam już dokładnie, ale w sprzyjających warunkach co tydzień będą składane kokony.
- 0
Na dno dałem papier a dokładnie białe ręczniczki kuchenne. Dziś dorzucę trawę i jabłko.
Swoją drogą wrzucasz je od razu do akwarium czy najpierw trzymasz w innym pojemniku aby wydaliły ziemię?
Swoją drogą wrzucasz je od razu do akwarium czy najpierw trzymasz w innym pojemniku aby wydaliły ziemię?
- 0